sve od folija na jednom mestu
na Zvezdari samo za vas

Inovacija, trajnost, učinak, kvalitet, usluga... Sve to zajedno čini CPFilms.

Sa sedištem u Martinsvillu, Virdžinija, CPFilms je najveći svetski proizvođač profesionalnih folija za staklo. Naša Llumar folija se koristi širom sveta da bi se poboljšala kontrola sunčeve energije, estetske i bezbednosne karakteristike stakla. To su sve povratna rešenja za staklo visokog učinka.
CPFilms je osnovan 1955 kao Martin Processing. 1999. godine ovu kompaniju je kupila Solutia, svetski proizvođač stakala i međuslojeva za laminirano staklo, specijalne hemikalije i proizvode od najlona.
Danas, CPFilims ima fabrike, prodavnice i podružnice širom sveta. Sa više od 70,000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, CPFilms poseduje kapacitet za proizvodnju kompletne linije zaštitne i bezbednosne folije za stakla.
Kent Davies: "Zato što u svaki naš proizvod ugrađujemo toliku vrednost putem inženjeginga, tehnologije i iskustva, CPFilms je stekao vodeću reputaciju u proizvodnji namenskih folija na međunarodnom tržištu. Naši klijenti se oslanjaju na to da će od nas dobiti najbolji proizvod i uslugu. To je ujedno i naše nasleđe i naša obaveza za budućnost. Danas vas pozivamo da obiđete naše objekte, upoznate naše zaposlene i osetite pasioniranost koja stoji iza CPFlims."

Inovacija 

Sve počinje ovde u Odeljenju za istraživanje i tehnologiju.
Pre nego što se bilo koja folija izradi, naše obučeno tehničko osoblje analizira individualne projekte, uveravajući se da će svaki proizvod zadovoljiti potrebe klijenata i ispuniti potrebne performanse.
Uključujući probna presvačenja i laminirane slojeve, Odeljenje za istraživanje i tehnologiju razvija nove materijale i proizvodne procese. Njima na raspolaganju su i umetničke, hemijske i analitičke laboratorije sa punim dijapazonom opreme za merenje i dijagnostiku.
CPFilms su stalno posvećeni istraživanju. Svakog dana, naši naučnici na poslu prave napredak, razvijajući stalne proizvode i gradeći sledeću generaciju visoko kvalitetnih folija.

Trajnost

Kritično je krenuti samo sa sirovinama visokog kvaliteta.
Kao osnovu smo koristili optički čistu foliju od poliestera. Nakon dolaska u fabriku procenjuje se njen kvalitet.
Naš kompjuterski robot sistem za odlaganje nam omogućava da uzimamo i odlažemo rolne brzo, precizno i sa minimalnim izlaganjem otrovnim materijama.
Sirova folija započinje svoj put kroz naše proizvodne linije upućivanjem na adekvatne kanale za dalju obradu.
Da bi se napravile folije u specifičnim bojama, sirov poliester se šalje na liniju za bojenje gde se potapa u vreo rastvarač, boje i UV apsorbere, mnoge sa tačnošću hemikalija CPFilms-a.
Kombinovanjem tri osnovne boje, crvene, plave i žute, CPFilms može izraditi prilagođene folije koje odgovaraju skoro svakoj boji u datom spektru.
Llumarov proces dubinskog bojenja usađuje boju u okvir matrice folije a bi se dobila stabilnija i trajnija folija od nižerazrednih "površinskih" ili bojom presvučenih proizvoda te vrste. Dubinsko obojene folije ne blede, ne mogu se ogrebati, izbrazdati ili strgnuti.
Obojene folije poboljšavaju izgled stakla i nude svojim klijentima kontrolu toplote, odsjaja kao i bledila.

Učinak    

Čiste ili bojene folije od poliestera se mogu presvući različitim metalima da bi se poboljšao izgled kao i učinak zatamnjenja. Dva procesa presvlačenja koja se koriste u CPFilms su prskanje i vakumsko metaliziranje.
Naš umetnički proces vakumskog metaliziranja polaže tanke slojeve aluminijuma na poliester da bi se stvorio providan film koji poseduje superiorne karakteristike po pitanju zaštite od sunčeve energije.
Metalizirane folije se mogu kombinovati sa obojenim folijama da bi se stvorili proizvodi različitih boja, nivoa refleksivnosti i transmisije solarne toplote.
Pri našem procesu prskanja, poliester prolazi kroz velike vakumske komore koje efikasno i jednolično slažu metale poput hroma, nikla, titanijuma, bakra i srebra na foliju da bi se napravio proizvod visokog učinka.
Zahvaljujući naprednoj nauci, CPFilms mogu izraditi folije koje su približno transparentne a ipak zadržavaju odlične karakteristike pri solarnoj zaštiti. Mnoge od ovih folija se koriste u najkvalitetnijoj automobilskoj i arhitektonskoj primeni.
U postupku presvlačenja silikonom, sirova poliesterska folija se specijalno obrađuje silikonskom smolom da bi se dobila najkvalitetniji negativ na tržištu.
Ovi negativi štite lepljivu površinu folije od prljavštine i uklanjaju se neposredno pre montiranja folije.
U postupku presvlačenja i laminiranja, dubinski bojene, čiste,  metalizirane ili isprskane (sloj nanešen prskanjem) folije idu zajedno sa lepilima, i našim patentiranim tvrdim oblogama koje štite od ogrebotina kao i optički čistim negativima da bi se proizvela najbolja folija za staklo u svetu.
Ovaj postupak se obavlja u čistoj prostoriji gde su kontrolisana i vlažnost i temperatura vazduha.
Ovo patentirano presvlačenje koje se primenjuje u ovom postupku omogućava da folija izdrži često pranje stakala i ostane neizgrebana i čista.
Mnoge Llumar sigurnosne i bezbednosne folije koje se prodaju u svetu su izrađene u našoj fabrici u Evropi u Runcorn, Engleska.
Fabrika za presvlačenje u Engleskoj je izgrađena sa nemerom da bude najefikasnija pri presvlačenju i laminiranju najdebljih folija i od tada je postala izuzetan centar proizvodnje sigurnosnih i bezbednosnih folija.
Širok spektar naših sigurnosnih folija je izrađen sa ciljem da štiti od udarca ili napada. One su testirane u skladu sa ili čak nadmašuju širok spektar međunarodnih bezbednosnih standarda.
Llumar folije se takođe mogu štampati po obrascima na osnovnim folijama čineći tako uzbudljiv Llumar dekorativni niz štampanih, bojenih ili folija za privatnost. Ove folije se koriste u rapidno rastućem tržištu za poseban dizajn da bi poboljšale izgled stakla kako na komercijalnim tako i stambenim objektima.

Kvalitet 

Od samog koncepta do primene, CPFilms ugrađuje kvalitet u svaki korak izrade naših Llumar proizvoda.
U našim laboratorijama za kontrolu kvaliteta, folije se testiraju koristeći naprednu opremu i procedure za testiranje u cilju ispunjavanja zahteva svake specifikacije pre nego što  proizvod napusti fabriku.
CPFilms redovno testira proizvode na dugoročnu trajnost u komorama za ubzano izlaganje različitim vremenskim uslovima. Sa ovim testovima, normalno izlaganje različitim vremenskim uslovima tokom niza godina se tako može svesti na period od otprilike mesec dana.
Proverene velike rolne folija se transportuju do soba za SLITTING I odmotavanje gde radnici vrše poslednju proveru folije dok se materijal premotava i seče po merama.
Završene rolne folija se pažljivo pakuju u Llumar kutije i transportuju u naše skladište gde skladištimo veći spektar folija nego bilo koji drugi proizvođač.
Lake su za čišćenje i održavanje.
Llumar sigurnosne folije isključivo proizvodi CPFilms, Solutia jedinica, i prodaju se putem globane mreže autorizovanih distributera i prodavaca.

Usluga

Ukoliko je klijentu potrebna pomoć, tu smo. Naši obučeni članovi tima za popunjavanje porudžbine savetuju naše klijente u vezi sa statusom porudžbine, raspoloživosti proizvoda, rasporedom proizvodnje i daju odgovore na sva pitanja.
Porudžbina naših klijenata se obrađuje, ugovara i isporučuje brzo i tačno do naših distributera i prodavaca širom sveta.
Ali to nije kraj naše posvećenosti.
Profesionalna ugradnja je najbitnija za dobar učinak proizvoda. CPFilms nudi ekstenzivne časove obuke gde  Llumar prodavci mogu steći vredno znanje i praktično iskustvo.
Mi stojimo iza naših prodavaca sa obimnim marketinškin i programima thniške podrške. Isto tako, stojimo i iza naših proizvoda sa garancijom koja je potekla iz same fabrike.
Naša mreža Llumar prodavaca obećava da je "Profesionalna folija ............ Profesionalno ugrađena."
- Kent Davies: "Hvala vam što ste nam se pridružili u ovom obilasku. Kao CPFIlms, ponosni smo na naše ljude i naše fabrike. Putem tehnologije, iskustva i snagom profesionalaca koji su posvećeni proizvodnji, marketingu i prodaji najkvalitetnijih folija u svetu, CPFilms nastavlja da ide u susret izazovu da i dalje bude vodeći u ovoj industriji.