sve od folija na jednom mestu
na Zvezdari samo za vas

ZАŠTITNAFOLIJA ILI FOLIJA PROTIV KAMENČIĆA

LLUMAR zaštitna folija protiv kamenčića pruža neprimetnu zaštitu politure vašeg  automobila. Upotrebom ove folije imaćete efikasnu zaštitu protiv kamenčića, peska ili soli. Pomoću LLUMAR zaštitne folije protiv kamenčića sačuvaćete sjaj i eleganciju vašeg automobila. Debljina poliuretanske folije je 6 mil (155μ) , + 2 mil lepak + 2mil obloga.

Sva testiranja urađena do sada u atmosferskoj komori, ukazuju da ovaj proizvod ne žuti od starenja ili uticaja UV zraka. Mnogi korisnici govore da folija postaje žuta posle proleća. Ispostavilo se da žuti zbog apsorpcije svetle žute boje polena, koji je izražen u pojedinim delovima zemlje u proleće i prekriva površinu vozila tankim žutim slojem prašine. Većina ovoga može jednostavno da se spere sapunom i vodom. Siva prljavština sa puta takođe može da se apsorbuje. Zato je potrebno PPF – zaštitnu foliju održavati čistom i voskiranom kako bi se smanjile mrlje i žutilo. Mi takođe isprobavamo različita sredstva za čišćenje koja dobro funkcionišu i omogućavaju duboko čišćenje i vraćanje foliji jasnoće i uklanjaju žute i sive apsorbovane nijanse.

To je fizički moguće foliju primeniti na površine svetala za maglu i farove veoma jednostavno uraditi, i mnoge kompanije to rade godinama bez problema. Međutim, aplikacija na površinama koje nisu „OEM obojene površine“ nije pokrivena garancijom jer nema još uvek uputstva za primenu.

Pitanja i upozorenja:

1)    U nedavnom testu, PPF je uklonjena sa farova novog vozila nakon 20 meseci na Floridi . Folija je uklonjena lako, bez ostataka lepka na površini. Plastična površina je kao nova u savršenom stanju. Međutim, gde folija nije pokrila površinu (blizu ivice) bio je jasan dokaz je nezaštićena površina već počela da stari pod dejstvom spoljnih uticaja. To je pokazalo vrednost folije u sprečavanju starenja izloženih plastičnih površina.

2)    Mnogi ljudi se nadaju da će koristeći ovaj proizvod smanjiti verovatnoću lomova prednjih farova pod uticajem udaraca kamenčića, ali ispitivanja pokazuju da je za ovu zaštitu potrebna folija dedbljine 14 mil i veća. To znači da deblji materijali štite farove od pucanja pod uticajem većih kamenčića. Druge kompanije proizvode deblje materijale za farove, ali to otežava aplikaciju na zakrivljene površine farova. Uretanski sloj Llumar zaštotne folije je debljine 6 mil plus 2 mil lepka, znači ukupne debljibe 8 mil. Možete postaviti dva sloja ovakve folije koja se ondamože porediti sa debelim folijama drugih kompanija. Dva sloja tankog filma je takođe lakše ugraditi nego jedan deblji film.

3)    Bilo je nekoliko izveštaja da kada je toplo, a pale se svetla za maglu (posebno ona sa zatamnjenim staklima) da je došlo do pregrevanje -pregorevanja nakon 4-5 sati neprekidnog korišćenja. Očigledno je da će te želeti da izbegnete to.

4)    Na kraju, tu je pravno pitanje. U nekim zemljama, poput Nemačke takvi zahtevi nisu pravno dozvoljeni. Morate poštovati zakonska ograničenja svojih regiona.