sve od folija na jednom mestu
na Zvezdari samo za vas

Sertifikati folija za stakla

CPFilms (proizvođač LLUMAR folija) jeste najveća i vodeća fabrika folija za ravna stakla. CPFilms se smatra pionirom na tržištu folijskih prevlaka za ravna stakla i samim tim postavlja visoke zahteve kvaliteta i pred druge proizvođače.

Svaki naš proizvod se izrađuje u Engleskoj odnosno u Sjedinjenim Ame­ričkim Državama, shodno najstrožem proizvodnom postupku, kako bi se iz godine u godinu garantovano udovoljilo zahtevima iz najstrožih propisa ISO­–9001.

Proizvodni kapacitet unutar fabrike

CPFilms je jedini proizvođač folija u svetu koji je sposoban da proizvodi gotov produkt unutar sopst­vene kuće. U izradu gotovog proizvoda (u zavisnosti od tipa) mogu spadati proizvodne faze: bojadisanje, prskanje metala, nanošenje različitih legura, navla­čenje, laminiranje i rezanje na meru. Zahvaljujući ovim sposobnostima proizvodnje, CPFilms je kadar da proizvodi bilo kakvu foliju koja najviše odgovara određenom zadatku.

Proizvodni kapacitet

Ogroman proizvodni kapacitet CPFilmsa potiče od fabrika koje se nalaze na različitim punktovima u svetu. Naša fabrika sama prodaje gotove folije ili pak komponente u većoj količini nego svi ostali proizvođači folija za ravna stakla koji su učlanjeni u organizaciju pod nazivom IWFA (Međunarodni savez za ravna stakla).
Sada se proizvodnja vrši na prostoru CPFilmsa većem od 70 000 kvadratnih metara. U raznim fazama se radi pod potpuno hermetičkim uslovima, shodno sertifikatu „clean-room 10000” u ovoj oblasti. Širom sveta, u CPFilms-u je angažovano više od 700 zaposlenih.
Glavne jedinice proizvodnje nalaze se u Martinsville-u (SAD) i u Runcornu (Engleska). Materijali koji će biti upotrebljeni u Evropi, najvećim delom dolaze iz evropske fabrike.

Kontrola kvaliteta 

Za CPFilms prioritetno je pitanje da se proizvodi kvalitetna roba. Svaka faza kako proizvodnje tako i trgovine odvija se po strogoj ISO 9001 sertifikaciji.Testiranje počinje već kontrolom pristigle sirovine, te se nastavlja kroz ukupni proizvodni proces, sve do kraja, u celom krugu fabrike. Zahvaljujući tome, sirovine udovoljavaju i najvišim profesionalnim kriterijumima.

Istraživanje i razvoj

CPFilms troši ozbiljne resurse pri sektoru istraživanja i razvoja, bilo da se radi o uklanjanju dugoročnih ili pak tekućih, dnevnih problema u vezi sa proizvodom i raznim fazama proizvodnje, odnosno bilo kakvom intelektualnom aktivnošću.

Kratka istorija firme

Nastanak firme se vezuje za 1950-e godine, kada se Jules Hermes počeo baviti farbanjem vlakana koja su se koristila za tepihe, u gradu Martinsville američke države Virginije. Firma je kasnije prekrštena u „Martin Processing”, koja je ubrzo stekla slavu, na osnovu svog razvoja i postignutog kvaliteta. Godine 1989, firma „Courtaulds” otkupila je preduzeća „Martin Processing”, „Gila River Products” i druge firme za proizvodnju folije i osnovala je preduzeće „Courtaulds Performance Films” (sada „CPFilms”). Matična firma je zadnjih decenija sprovela ogromna ulaganja u korist „CPFilms”-a, što je firmi omogućilo značajne investicije, pomoću čega je dalje povećavan kapacitet i stručnost. U toku dugi niz godina, Courtaulds je permanentno razvijao svoj pogon, nabavkom raznih mašina, kao što su uređaji za prevlaku, laminiranje, sloj bez ogrebotina, silikonsku zaštitnu prevlaku, prskanje metala i parenje. Dana 19. aprila 1998. godine „Solutia” je najavila otkup „CPFilms”-a, koja i danas deluje kao jedna od nezavisnih jedinica preduzeća.

Sertifikat 

ISO 9001

CPFilms Inc. je sertifikat BS EN ISO 9001: 1994 od a British Standards Institution, Inc.-a primio u februaru 1997. godine. (Broj diplome: FM 35957.)
U industriji folija za ravna stakla, prvi sertifikat ISO 9001 dodeljen je CPFilmsu. Time je on stekao izuzetnu poziciju u odnosu na ostale proizvođače, ta on deluje najduže vreme, po izuzetno strogim propisima kvaliteta.

Sertifikati folija za karoseriju vozila

Sertifikat 2

Certifikat 3