sve od folija na jednom mestu
na Zvezdari samo za vas

Šta je folija za ravna stakla?   

 

+ prezentacija slika – link za download

To je poliester – folija, koja poseduje izvanredne karakteristike i neposredno se montira na staklo. LLumar folije za ravna stakla su kombinacija raznovrsnih slojeva poliestera, nastali tzv. ’’nasipanjem metala ili alumunijuma’’, poseduju UV filtrirajuće sposobnosti i hemijski su bojeni poliester slojevi, laminirani sa specijalnim lepilom, poseduju zaštitni sloj protiv ogrebotina, i za bilo koju staklenu površinu pružaju zaštitu od provala, neželjene toplote, kao i protiv uvida u unutrašnjost, kao i zaštitu od svetlosti i štetnih UV zraka. Naše folije za ravna stakla mogu biti bezbojne, obojene, reflektujuće, nereflektujuće, ili ukrasne – radi odgovarajućeg dizajna, za upotrebu sa unutrašnje strane, kao i spoljašnje. Primenom mikro-tanke folije na bilo kojoj vrsti ravnog stakla, mnogi problemi će se delotvorno rešiti.U zavisnosti od izbora, LLumar folije za ravna stakla filtriraju ulazeću svetlost od 12% do 93%,  čak do 79% odbijaju toplotu sunčeve energije, takođe pružaju zaštitu protiv UV zraka – 99,9%, te štite predmete u unutrašnjosti prostorije.

 

1. Zašto neko može imati potrebe za ovim proizvodom?

Stakla automobila pružaju zaštitu samo od UVB zračenja (sem šoferšajbne). Dokazana je činjenica da se istinski štetna dejstva mogu pripisati UVA zračenju, ali UVShield i protiv njih pruža zaštitu od 99,9%.

 

2. Zašto neko za svoj automobil želi UVShield a ne tradicionalnu foliju?

Mnogi uopšte nisu pomireni sa postavljenjem folije. Ovi žele skoro nevidljivu zaštitu. UVShield ima vrednost propuštanja vidljive svetlosti od 78% i time, stakla prevlačena njome ostaju skoro potpuno providljiva. Pored svega toga, ova nijansa odgovara i zakonskim propisima.

 

3. Zašto je bitno da folija pruža zaštitu od 99,9% a ne samo 99%?

Ako je neko iole osetljiv na sunce on iziskuje zaštitu na najvišem stepenu. UV-zaštitnom moći UVShield-a od 99,9% pokriva se širi raspon talasnih dužina nego kod drugih filmova.

 

4. Da li UVShield ima istu moć zaštite od toplote kao drugi, tamniji tipovi?

Ne, pošto visoka moć propuštanja svetlosti prirodno povlači za sobom niži stepen zaštite od toplote odnosno bleštavila.

 

5. Koliki je vek trajanja folije?

UVShield uživa interval garancije od pet godina, protiv odlepljenja, podmehurisanja i razdvajanja, pod pretpostavkom da vlasnik automobila ostaje isti. U zavisnosti od uslova sredine, za vreme trajanja životnog veka filma, u manjoj se meri može menjati njegova moć upijanja UV-zraka. Za lica koja boluju od neke bolesti ili imaju osetljivost od UV-zraka, vredi svake treće godine izvršiti kontrolu parametara folije. Naravno, garancijom nije obuhvaćena zamena folije koja će postati potrebna zbog promene moći upijanja UV-zraka.

 

6. Da li na tržištu postoji proizvod sličan UVShieldu?

Ne, UVShield je jedinstven! CPFilms je jedini proizvođač proizvoda za koji je i pribavio patentnu zaštitu. Niko drugi nije sposoban da izrađuje proizvod takvih izvanrednih parametara

 

7. Da li će se unutrašnjost automobila zaštititi od izbleđivanja?

Izbleđivanje nijedna folija ne može sprečiti u potpunosti. Izbleđivanje je hemijski proces, dejstvo kombinacije toplote, zračenja i UV. I pored toga, UVShield značajno produžava vek trajanja unutrašnjosti automobila. 

 

8. Zašto UVShield košta više od drugih folija?

Pošto je veoma teško postići visoki stepen UV-zaštite pri visokoj moći propuštanja svetlosti i dobroj optičkoj čistoći. 

 

9. Mogu li imati medicinske tegobe čiji je uzročnik ovaj proizvod?

Ne. To se da objasniti time što u nastanku raka kože i drugih oboljenja od raka, igra ulogu i mnogo drugih faktora. UV-zaštita koju pruža folija pouzdana je i dobro se može primenjivati.